06. Sportovní artefakty

Tato skupina je velmi obsáhlá a patří sem sběratelské předměty, o které mají zájem i hodně mladí lidé. Je to spojené s jejich zájmem o sport a sportovní idoly všeobecně. Vlastnit pravý dres svého oblíbeného fotbalisty (prosím nezaměňovat s dresy, které si můžete koupit ve značkové prodejně daného fotbalového klubu) je snem mnoha kluků. Taktéž hokejový puk podepsaný oblíbeným hokejistou nebo tenisový míček od oblíbeného tenisty udělají radost nejen každému sportovci. I zde je možné rozdělit vše do několika skupin, například:

Dresy a jiné součásti oblečení

Sportovní dresy, trička, čepice, helmy, rukavice - to vše můžeme zahrnout do této skupiny.

Sportovní pomůcky

Hokejky a hokejové puky, fotbalové nebo basketbalové míče, tenisáky, baseballové nebo golfové míčky, tenisové rakety a mnoho dalších sportovních pomůcek a potřeb, ideálně podepsaných nebo z významných zápasů, jsou mezi sběrateli velmi oblíbené.

Co zvyšuje hodnotu

Zaměřte se na předměty, které jsou spojeny s nějakou významnou událostí. Tenisový míček, který byl zcela poslední ve hře ve finále Wimbledonu, a který byl ještě podepsaný vítězem, je absolutní rarita. Taktéž třeba hokejka, se kterou někdo vstřelil třeba 100. gól nebo golfový míček, se kterým golfista dokázal „hole in one“ na významném turnaji budou vždy žádanými artefakty. Fotbalový dres nošený při posledním zápase kapitána mužstva, které vyhrálo národní ligu, patří též mezi velmi žádané.
Image

Sběratelské předměty jako alternativní investice?

Pokud vás toto téma zajímá, tak si pro začátek můžete přečíst moji knihu "Poštovní známky – koníček, nebo investice?", kterou jsem vydal v prosince 2020 a od té doby se jí prodalo přes 1000 kusů. Zkušenosti a informace, které jsem tam na 340 stránkách shromáždil, jsou použitelné i pro všechny další sběratelské obory, které zmiňuji na tomto webu. Nyní připravuji druhou knihu s pracovním názvem „Sběratelské předměty – koníček, nebo investice?“, která bude zaměřena na investiční aspekty zde zmíněných sběratelských předmětů. Napište mi, pokud máte nezávazný zájem o tuto knihu. Budu vás informovat, jakmile vyjde.


Poštovní známky - koníček, nebo investice?

Chcete se dozvědět více? Poštovní známky - koníček, nebo investice? Pokud vás zajímá sbírání a investování do poštovních známek, tak se vám určitě bude líbit má kniha "Poštovní známky - koníček, nebo investice?", kterou jsem vydal v prosince 2020 a od té doby se jí už prodalo přes 1000 kusů. Na 340 stranách se dozvíte vše, co na toto téma potřebujete vědět. Zkušenosti a informace, které jsem tam shromáždil, jsou použitelné i pro další sběratelské obory, ať už je to numismatika, notafilie, sbírání starých knih, řádů a vyznamenání, nebo historických aut.


Hledat

www.postovni-znamky.eu

  • Radek Novák
  • radek.austria@gmail.com
  • +420 608 386 845