11. Militárie

Militárie jsou sběratelská oblast, která zahrnuje ohromné množství předmětů od malé kovové sponky k opasku, až po obrněný transportér. Podobně jako u řádů, vyznamenání a medailí, i zde se většinou setkáváme s dělením podle historického období (1. světová válka, Válka v Perském zálivu) a podle země původu.

Zpočátku sběratelé sbírají vše, co se váže k válečnictví. Čím toho mají více, tím více se začnou specializovat na určitou oblast nebo období. Můžete sbírat vojenské uniformy nebo jejich části (opasky, čepice, helmy…), osobní potřeby vojáků, přenosné radiové stanice, ale také osobní zbraně jako jsou bodáky a pistole. Pokud máte dostatek finančních prostředků a místa, tak můžete sbírat i vojenská letadla (ta z první nebo druhé světové války stoj přibližně tolik, co průměrné auto), nebo tanky.
Image

Poštovní známky - koníček, nebo investice?

Chcete se dozvědět více?  Pokud vás zajímá sbírání a investování do poštovních známek, tak se vám určitě bude líbit má kniha "Poštovní známky - koníček, nebo investice?", kterou jsem vydal v prosince 2020 a od té doby se jí už prodalo přes 1000 kusů. Na 340 stranách se dozvíte vše, co na toto téma potřebujete vědět. Zkušenosti a informace, které jsem tam shromáždil, jsou použitelné i pro další sběratelské obory, ať už je to numismatika, notafilie, sbírání starých knih, řádů a vyznamenání, nebo historických aut.


Poštovní známky - koníček, nebo investice?

Chcete se dozvědět více? Poštovní známky - koníček, nebo investice? Pokud vás zajímá sbírání a investování do poštovních známek, tak se vám určitě bude líbit má kniha "Poštovní známky - koníček, nebo investice?", kterou jsem vydal v prosince 2020 a od té doby se jí už prodalo přes 1000 kusů. Na 340 stranách se dozvíte vše, co na toto téma potřebujete vědět. Zkušenosti a informace, které jsem tam shromáždil, jsou použitelné i pro další sběratelské obory, ať už je to numismatika, notafilie, sbírání starých knih, řádů a vyznamenání, nebo historických aut.


Hledat

www.postovni-znamky.eu

  • Radek Novák
  • radek.austria@gmail.com
  • +420 608 386 845