01.

Poštovní známky

 Sbírání známek je jeden z nejstarších koníčků a pravděpodobně i nejrozšířenější. Existuje mnoho raritních známek, které jsou vhodné i pro investiční účely, neboť jejich cena již desítky let roste.


zjistit více

02.

Mince a bankovky

Numismatika a notafilie, jak se také nazývá sběratelství mincí a bankovek, je další z velmi rozšířených oborů, kterým se zabývají milióny lidí po celém světě. I zde existuje mnoho raritních exemplářů, které jsou velmi vyhledávané.

zjistit více

03.

Investiční alkohol

Investování do alkoholu je relativně novodobý obor. Přesto si v posledních letech vydobyl jedno z předních míst co se zhodnocení týká. Whisky, rum, bourbon nebo raritní vína, to vše je v hledáčku alternativních investorů.

zjistit více

04.

Umění

Tato skupina je opravdu velmi široká. Nejrozšířenější jsou investice do obrazů, kreseb, grafiky a rytin, ale patří sem i sochařství, řezbářství, sklářství a jiné obory.



zjistit více

05.

Knihy, komiksy
a staré tisky

Knihy a vzácné tisky patří do sběratelského zájmu už po staletí. Dříve bylo jejich sbírání výsadou šlechty, v 19. století se k ní přidali první bohatí kapitalisté a dnes tyto předměty sbírá nebo do nich investuje i střední třída.

zjistit více

06.

Sportovní artefakty

Dresy slavných fotbalistů, baseballové míčky, hokejové puky nebo sběratelské karty všech možných sportovců - to vše patří do této skupiny, která je opravdu obsáhlá.




zjistit více

07.

Historické automobily

Kdo by nechtěl vlastnit historický automobil, že? A pokud se jedná o vzácný kus, kterých se dochovalo opravdu málo a ještě k tomu je ve zcela původním stavu bez nových dílů, tak je to i zajímavá investice.



zjistit více

08.

Hodinky

Limitované edice hodinek značek jako jsou Patek Philippe, Rolex, Wacheron Constantin, ale i regionálních výrobců, jako je český Prim, patří do hledáčku sběratelů již desítky let. I tyto předměty nabízejí velmi zajímavé zhodnocení.


zjistit více

09.

Řády, medaile a vyznamenání

Především vojenské řády a vyznamenání jsou velmi oblíbeným sběratelským předmětem pro svoji historickou a uměleckou hodnotu. Mnohé z nich jsou opravdovým šperkem, za který by se nemuseli stydět ani mistři zlatníci. Však jejich hodnota může dosahovat i šestimístných částek.


zjistit více

10.

Autogramy

Podpisy významných osobností ze světa politiky, sportu, businessu nebo zábavy jsou sběrateli vyhledávány již více než 100 let. Mnohé z nich jsou opravdu vzácné. Někdy se poštěstí a sběratel najde třeba na jedné pohlednici klidně 3 opravdu vzácné podpisy.




zjistit více

11.

Militárie

Militárie je skupina předmětů, které jsou nějakým způsobem spojeny s vojenstvím a válečnictvím. Zbraně, helmy, součásti výstroje a výzbroje, uniformy, části nebo kompletní bojová technika,.. to vše do této oblíbené sběratelské skupiny patří.




zjistit více

12.

A mnoho dalších předmětů

Možností je opravdu mnoho. Co třeba limitované edice značkových dámských kabelek? Nebo sneakers? Starožitnosti a předměty z období antiky? Nebo snad fosilie dinosaurů? Hračky, porcelán, šperky, vinylové desky, fotografie, nebo limitované edice stavebnic Lego v původním balení... jistě by se našlo ještě pár dalších oblastí.

zjistit více

Hledat

www.postovni-znamky.eu

  • Radek Novák
  • radek.austria@gmail.com
  • +420 608 386 845